Önemli gönderiler için vazgeçilmez bir çözüm: Kargo poşeti

Kargo Poşeti

Hassas ve değerli bir gönderiniz varsa muhtemelen siparişlerinizi paketlemek için kargo poşetine ihtiyacınız olacak. Özellikle pandemi döneminde yaşanan e-ticaret patlaması bu ürüne olan ihtiyacı katlayarak arttırmıştır. Logolu kargo poşeti, Trendyol, hepsiburada, n11 gibi tüm sanal pazar işletmeleri için vaz geçilmezdir. Bu tip firmaların neredeyse tamamının e-ticaret kargo poşeti kullandığını söylesek yanılmış olmayız. Ayrıca önemli evrak ve gönderiler için de oldukça popüler bir seçimdir. Sızdırmazlık ve koruma için kendinden yapışkanlı bir bant ile donatılmıştır. Bu paketleme malzemesi, ürünün sağlıklı bir şekilde müşteriye ulaşmasının garantisi gibidir. Ve bunu amaçlayan firmaların birinci tercihi haline gelmiştir.

Paketleme süreci hem basit hem de hızlıdır. Mallarınızı ve değerli evraklarınızı göndermek için harika bir yoldur. Yalnızca hızlı ve verimli olmakla kalmaz, aynı zamanda suya dayanıklıdır. Siyah kargo poşeti, gönderdiğiniz ürünleri meraklı gözlerden saklar. Bu da ürünlerinizi güvenle göndermenize olanak tanır. Son derece ucuzdurlar, hafiftirler ve kutulardan daha az yer kaplarlar. Kırılgan olmayan ürünler için mükemmel bir seçim olduklarını söyleyebiliriz.

Kargo posetleri, koruyucu ambalaj gibi düşünüldüğünde kendi başlarına bir nakliye çözümü olarak da kullanılabilir. Yumuşak ürünler (giysi ve aksesuarlar) ve basılı malzeme (dergiler) yalnızca kargo poşetleri kullanılarak gönderilmektedir. Tekstil firmalarının favori gönderim tercihidirler. Gönderileri hasar, yağmur ve diğer unsurlardan korumak için de mükemmeldirler. İster giysi, ister önemli bir evrak gönderiyor olun, özel kargo poşeti ihtiyacınızı şık, pratik ve güvenli bir şekilde karşılayabilir.

Kargo poşetlerine genel bir bakış

Kargo koruma poşeti söz konusu olduğunda çok fazla seçeneğiniz var. Gelin şimdi piyasada mevcut olan farklı kargo poşeti seçeneklerini gözden geçirelim. En sık kullanılan ölçü 35*45 kargo poşetidir. Bununla birlikte, farklı ihtiyaçlar için çok farklı ölçüler de mevcuttur. İhtiyacınız olan büyük veya küçük boy kargo poşeti için bizimle irtibat kurabilirsiniz. Aşağıdaki makalede, bir kargo poşeti ararken nelere dikkat etmeniz gerektiğini vurguluyoruz. İşletmeniz için en iyisini seçmenize yardımcı olmak için buradayız.

İşletmem neden kargo poşeti kullanmaya başlamalı?

Hafif malzemelerin nakliyesi için mükemmel bir çözümdür. Suya ve dışarıdan müdahaleye karşı dayanıklıdırlar. Sağlam ve tek kullanımlık yapışkanlı bant ile paketlerinizi güvenli ve emniyetli bir şekilde göndermenizi sağlar. Bu postalar yalnızca güvenli olmakla kalmaz, aynı zamanda hafiftirler ve nakliye sürecinde tasarruf sağlarlar. Siyah veya gri iç yüzeyi içindekinin dışarıdan görünmesinin imkansız hale getirir. Çok renkli kargo poşeti alternatifleri mevcuttur. Fakat genelde kullanılan dış yüzey rengi beyaz ve gridir. Beyaz ve gri dış yüzeyleri, üzerine yazılan yazıyı, yapıştırılan etiketleri kolayca görünür kılar. Kırılgan olmayan ve çantaya sığabilecek hemen hemen her şeyi gönderebileceğiniz bu paketler, pratik ve güvenli bir gönderi seçeneğidir.

Çoklu posta gönderileri, bir çok ürünü göndermenin hızlı ve en ekonomik yolu haline geliyor. Kargo poşeti bir çok ambalaj malzemesinden daha ucuza üretildiğinden, işletmelere ambalajlarını özelleştirmek için bütçelerine uygun fırsatlar verebilirler. Kargo poşetleri, kutulardan daha hafif ve daha incedir. İşte bu nedenle depolama, taşıma ve teslim etme maliyetleri daha düşüktür.

Şeffaf paketleme, alıcının ilk etapta ürünü fark etmesine ve -varsa- kusuru anında tespit etmesine olanak sağlamaktadır. Bir diğer önemli avantajı ise ürünün şeffaf kargo poşeti ile paketlenmesi durumunda müşterinin henüz kapıda ürünü görebilmesidir. Kargo poşeti şeffaf tercihi özellikle kapıda ödeme yöntemi ile yapılan alışverişleri kolaylaştırmaktadır.  Bu tip bir paketlemeyi kutu veya koli ile yapmak mümkün değildir. Bu yalnızca seffaf kargo poseti ile mümkündür. Şeffaf kargo poşeti toptan veya perakende ihtiyaçlarınız için müşteri temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz.

   Özetlemek gerekirse, kargo poşeti…

  • Hafiftir ve nakliyeden tasarruf sağlar.
  • Üzerine yazı yazılabilir ve etiketler kolayca yapışır.
  • Suya ve neme karşı koruyucudur.
  • Postalarınızı meraklı gözlerden koruyacak kadar güvenli ve dayanıklıdır.

Doğru kargo poşetini seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Kargo poşetlerini alternatifleri ile karşılaştırırken değerlendirilmesi gereken en önemli özelliklerden bazıları şunlardır:
Mukavemet
Kağıt veya karton gönderi malzemelerinin aksine, kargo torbalarının dayanıklılığını ölçmek için test etmeye gerek yoktur. Bunun yerine, posta gönderisinin kalınlığını ve kapatma şeklini hesaba katmanız yeterlidir. Maksimum koruma için, üç tarafı da güvenli bir şekilde kapatılmış ve üstte güçlü bir yapışkanı bulunan birden çok katmandan oluşan ürünleri tercih edebilirsiniz.
Koruma Bantı
Gönderdiğiniz ürün ne olursa olsun, muhtemelen müşterilerinizden önce kimsenin ürüne ulaşmamasını istersiniz. Tek kullanımlık güçlü bantlar sayesinde bu mümkündür. Bantı kapalı olan paketi, ancak keskin uçlu bir bıçak yardımıyla açmak mümkündür.
Bant Koruyucu Şerit
Bantı koruyan şerit katman, siz postayı kapatmaya hazır olana kadar yapışkanı korur. Her gün onlarca veya yüzlerce paket yapmanız gerekecekse, bu adımın mümkün olduğunca kolay ve pratik olması önemlidir.
Ebat
Çoklu posta gönderinizin ürünlerinize kolaylıkla sığacak kadar büyük olmasını, ancak fazladan boşluk veya zayıf köşeleri olmamasını istiyorsunuz. Her ürün için mükemmel bedeni seçmenin en kolay yolu, bir dizi numune sipariş etmek ve ardından bunları tek tek test etmektir. Bu konuda da size elimizden geldiği kadar yardımcı olacağımızı bilmenizi isteriz.

Kargo poşeti ile gönderemeyeceğiniz bir şey var mı?

Kargo torbası, kumaş bazlı ürünler için en ideal nakliye çözümüdür. Bazı durumlarda, ayakkabı ve kırtasiye gibi bir dış katman korumasına ihtiyaç duyan kutulu öğeleri göndermek için de kullanılabilirler. Ne yazık ki tek başlarına, kırılgan ürünler için uygun değillerdir. Gönderdiğiniz ürünler yolda kırılabileceği için, muhtemelen koruyucu ambalajlı ve boşluk dolgulu oluklu kutular kullanmak isteyebilirsiniz. Fakat yine de ürünü ilk olarak alıcının açmasını garanti etmek adına son katmanda kargo poşeti kullanmanız güvenli bir çözüm olacaktır.

Neden baskılı kargo poşeti kullanmalıyım?

Öncelikle, kargo poşeti baskılı markanızı, hikayenizi ve değerlerinizi sergilemek için çok önemli bir fırsattır. Unutulmamalıdır ki, müşteriler ile etkileşim kurmanın birinci adımı kurumsal değerleri ortaya koymaktır. Markanız için görünür ve bilinir olmak önemli ise paketleme malzemesini baskılı olarak kullanmak fark edilir bir ayrıcalıktır. Logonuzun gönderinizin üzerinde olması müşterilerinize ilk etapta neden sizi tercih ettiklerini hatırlatır. Bu elbette ki kurumsal değerler ile ilgili çok önemli bir ayrıntıdır. Baskılı kargo poşeti, fiyat açısından baskısız kargo poşeti ile kıyaslandığında bir miktar daha pahalıdır. Gelgelelim firma algısına kattığı artı değer düşünüldüğünde buna değdiğini söyleyebiliriz.

Firmanıza özel bir kargo poşeti tasarlamanıza yardımcı oluyoruz

Öncelikle baskılı veya baskısız her türlü kargo poşeti ihtiyaçlarınıza cevap verebileceğimizi hatırlatmak isteriz. Cepsiz veya cepli kargo poşeti gibi özel ihtiyaçlarınızı işinize uygun kriterlere göre cevaplıyoruz. Elbette ki kargo poşeti 1000 adet olarak özel üretim yapılamaz. Diğer taraftan, 5.000 adet gibi düşük bir miktar için bile kargo poşetinizi firmanıza özel olarak markalayabiliriz. Baskılı poşet ihtiyacınız 20.000 adet ve üzeri ise bizimle iletişime geçmenizde yarar var. Bu miktar kargo poşetlerinizi, fleksografik veya basılacak görselin durumuna göre tambur baskı kullanarak hazırlayıp teslim ediyoruz. Firmanızın adını, logosunu veya web sitesini kargo poşeti üzerine eklemek için çoklu seçenekler ile hizmetinizdeyiz. Her çeşit, kargo poşeti toptan ve perakende tüm ihtiyaçlarınız için size bir telefon kadar yakın olduğumuzu hatırlatmak isteriz.

Kargo poşetinin maliyeti ne kadardır?

Yapışkanlı kargo poşeti fiyat kriterleri oldukça değişkendir. Her poşetin maliyeti, boyut, dayanıklılık, kullanılan malzemeler veya yeniden kullanılabilirlik gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Hatırlatmak isteriz ki, toptan kargo poşeti sizin için çok daha avantajlı olacaktır. Bu nedenle ürünü kullanım sıklığınızı iyi tespit edip kafanızdaki miktarı biraz daha arttırmanız, birim maliyetlerini aşağı doğru etkileyecektir. Kargo poşeti imalatı yapan hiç bir firma elinde yeterli done olmadan birim maliyeti konusunda net bir cevap veremez. Bu nedenle işiniz ve gönderileriniz ile ilgili detaylı bilgiler bizim için önemlidir. Fiyat konusunda uzman ekiplerimize danışmaktan çekinmeyin. Size ve işinize en uygun seçeneği sunarak verimli bir iş birliği oluşturacağımızdan emin olabilirsiniz.